© Rootsville.eu

Emma Swift (Aus)
tiltle: Blonde on the Tracks
music: Singer-songwriter
release date:april 10, 2020
label: Continental Record Service/Tiny Ghost Records
artist: Emma Swift
promotion:
Hans Broere Promotion

© Rootsville 2020


Emma Swift is een in Australië geboren songwriter, woonachtig in de Verenigde Staten. Als begaafde zangeres geïnspireerd door Sandy Denny, Marianne Faithfull en een overvloed aan dode dichters, brengt ze in augustus een nieuw album uit, getiteld "Blonde on the Tracks". De liedjes gaan over seks, dood, spiritualiteit, depressie, verlossing en radicale zelfacceptatie.

"Blonde on the Tracks" werd gestart in Nashville's beroemde Magnetic Sound Studio in 2017, maar pas onlangs tot bloei gebracht, met Swift die samen met producer Patrick Sansone (Wilco, The Autumn Defense) via e-mail in april en mei werkte om het onvoltooide materiaal te verfijnen en twee op te nemen verdere nummers om het project te voltooien. Swift's "reimagining" van de nummers van Dylan brengen een evenwichtige zachtheid ,duidelijk en zacht, waar de songwriter klaaglijk en emotioneel misschien optimistischer is. Swifts stem op 'I Contain Multitudes' is inderdaad zo direct en helder dat het bijna is alsof je haar adem in je oor voelt. Het is opvallend in zijn intimiteit, vooral zoals gehoord in deze tijd van gemeenschappelijk isolement.

Bovendien markeert "Blonde on the Tracks" een ander hoofdstuk in Nashville's diepe band met Dylan, een lange, trotse erfenis die tijdloze LP's omvat als "Blonde on Blonde" en natuurlijk "Nashville Skyline". Swifts 'Sad Eyed Lady of the Lowlands' grijpt terug naar dat kenmerkende geluid, terwijl andere nummers doen denken aan het beroemde werk van Dylan met The Band. De meesterlijke productie van Sansone zorgt voor de perfecte lichte aanraking en ondersteunt de zang van Swift met instrumentatie door enkele van de beste sessiespelers die Nashville te bieden heeft, waaronder pedaal stalen gitaar van Thayer Serrano, Steelism's Jon Estes en Jon Radford (respectievelijk op bas en drums), en gitaar van de legendarische Britse singer-songwriter en verstokte dylanoloog Robyn Hitchcock.

tracks:

01 Queen Jane Approximately
02 I Contain Multitudes     
03 One of Us Must Know (Sooner or Later)
04 Simple Twist of Fate
05 Sad Eyed Lady of the Lowlands
06 The Man In Me
07 Going Going Gone
08 You’re A Big Girl Now